Cireshu's

Whoa! I almost gave a fuck!

About

The Author would like to thank his friends, family and dogs for supporting him

*tear

*accepting prize

Din Cotidianul:

Cazul asistentei maternale capătă iz de ură rasială

Femeia din Bistriţa, acuzată de maltratarea şi uciderea băiatului de 4 ani luat în grijă de la stat, a mărturisit mobilul crimei: etnia romă a copilului.
[…]
Declaraţia asistentei a readus pe tapet problema discriminării romilor în România. Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat că ultimul studiu comandat de instituţie şi realizat în iulie de Gallup arată că „există o prejudecată accentuată şi o atitudine de respingere faţă de membrii comunităţii rome, identificată la mai mult de jumătate dintre români“, şi că acest caz va aduce „minusuri de imagine pentru România“.
Articolul întreg este aici.
Deci, mai mult de jumătate din români au prejudecăţi legate de ţigani rromi şi o atitudine de respingere. Asta o să ne aducă minusuri de imagine.
Rly? Adică în condiţiile în care o întreagă Europa (nu ţigane, nu magazinul…) ne confundă cu ţiganii şi ne amprentează, ne extrădează, tu îmi spui că o să am o imagine mai proastă? Că discriminez? Că sunt rasist?
Ai cerşetori ţigani rromi pe toate străzile din capitalele Europei, şi tu eşti îngrijorat că ţiganii rromii sunt discriminaţi?
Pai da. În cazul ăsta chiar mă consider rasist.
Când nu o să-mi mai fie frică să ies seara într-un parc cu prietena, când nu o să mai aud manele de la barul de jos plin de ţigani rromi (da, inclusiv lunea la 1 noaptea), când ăia din autobuze care fură nu or să mai fie majoritatea ţigani rromi, atunci poate că o nu o să-mi mai vină să scuip când aud “ţigan” sau “rrom”.
Până atunci, back to India, ţigane.

No Responses to “Tigani”

  1. true..true..

    the real mc.cireasa

Leave a Reply